Every dog deserves a good home               
 

Vrijwilligers en chauffeurs gezocht

Wij zoeken jou!!!

Stiekem komt er heel wat kijken bij hondjes redden uit het buitenland. We moeten adoptanten screenen, administratie, nazorg van de geadopteerde hondjes, social media en nog veeeeeel meer. Gelukkig hebben we al een aantal vrijwilligers, die al die bergen werk verzetten!! Maar we kunnen nog meer hulp gebruiken!!!

Wij zijn o.a. op zoek naar vrijwilligers voor:

Screening
Als screener ben je verantwoordelijk voor het screenen van potentiële adoptanten voor een hond. Nadat mensen contact hebben opgenomen en interesse hebben getoond in een hond/pup, neem jij contact met ze op. Je stelt een heleboel vragen a.d.h.v. het screeningsformulier. Hierin vraag je naar hoe ze leven, werken, of ze voldoende tijd hebben en zo nog een heleboel meer. En je luistert vooral naar de mensen. Daarnaast beantwoord je alle vragen van de potentiële adoptant. Zo kan er van beide kanten gekeken worden of de hond die ze willen bij ze past en of de mensen in aanmerking komen als adoptant. Soms komt het voor dat ze iets in een hond zoeken, wat die hond niet heeft, maar wel een andere hond die te adopteren is. Of past een andere hond beter bij de mensen. Als je overtuigd bent dat iemand de juiste adoptant is voor de hond, kan je ze verblijden met het nieuws dat zij de hond/pup kunnen adopteren. Hierin staat het belang van de hond voorop en wat het beste is daarvoor. Je houdt contact met de adoptant en stuurt ze nieuwe foto’s en filmpjes door, als deze er zijn. Nadat de hond is aangekomen, houdt je contact met de adoptant voor nazorg. Lijkt het je geweldig om te helpen om voor al die hondjes hun gouden mand te vinden, meld je dan aan via ons contactformulier!

Nazorg / coördinator
Nadat een hond is geadopteerd, wordt er ieder geval in de eerste twee weken, na zes weken en na zes maanden contact gehouden met de adoptant, om na te gaan of alles goed gaat en om na te gaan of de hond wordt verzorgd zoals overeengekomen. Om dit allemaal bij te houden, zoeken we personen om de nazorg gesprekken te houden. Je zorgt er voor dat op tijd nazorg contact is met de adoptant. De coördinator beheert een overzicht van wie wanneer gebeld dient te worden en  houdt contact met zijn mede nazorg vrijwilligers wie welke adoptant belt en in welke periode dit dient te gebeuren. Ter ondersteuning is daarvoor een vragenlijst die je invult en deze wordt in ons systeem opgeslagen. Mochten er bijzonderheden uit het nazorggesprek komen, dan worden deze intern besproken en bekeken. Vind je het leuk om ook later te weten hoe het met de geadopteerde hondjes gaat en wil je ons helpen, meld je dan aan via ons contactformulier en kom bij ons leuke, gezellige en gepassioneerde team vrijwilligers!

Sponsoring
Wij als Stichting en onze rescuers in Italië zijn erg afhankelijk van sponsoring en giften. De rescuers zijn blij met allerlei soorten benodigdheden zoals voer, kussens, kleden, lijnen, tuigjes, benches, speeltjes en dergelijke. Maar ook medische zaken als vlooien/tekenmiddel, ontwormtabletten/ pasta.  Of financieel bij  eventuele castraties/sterilisatie om verdere puppy groei te beperken, of als een hond gewond binnen wordt gebracht.

Ben jij mondig, niet verlegen om contact te leggen met personen/ bedrijven?? Dan zijn wij op zoek naar jou. Maar ook als je benodigdheden hebt mag je dit bij ons melden. Dit kan gebracht worden en zo nodig regelen wij dat dit bij je wordt opgehaald. Wij en vooral onze rescuers en hondjes zijn je erg dankbaar daarvoor.
Stiekem komt er heel wat kijken bij hondjes redden uit het buitenland. We moeten adoptanten screenen, administratie, nazorg van de geadopteerde hondjes, social media en nog veeeeeel meer. Gelukkig hebben wij al een aantal vrijwilligers, die al die bergen werk verzetten!! Maar wij kunnen nog meer hulp gebruiken!!!

E-mailen
Map