Every dog deserves a good home               
 

Over ons

Het ontstaan van Stichting Paws Rescue Team

Na meerdere ritten als chauffeur en andere werkzaamheden gedaan te hebben voor een andere rescue organisatie, hebben een aantal vrijwilligers, plus nieuwe enthousiaste mensen, de Stichting Paws Rescue Team opgezet. Veel rescue organisaties richten zich op pups. Wij als Paws Rescue Team willen ook de aandacht richten op de volwassen hond. Hierdoor kunnen er nog meer honden gered en geplaatst worden, want helaas zien wij nog steeds het aantal honden bij onze rescuers groeien. Stichting Paws Rescue Team is opgericht op 15 september 2021 en heeft geen winstoogmerk. Bestuur en vrijwilligers krijgen ook niet betaald voor hun werkzaamheden. Paws Rescue Team bestaat louter uit vrijwilligers met heel veel liefde en passie voor honden. Paws Rescue Team werkt dan ook heel nauw samen met de rescues in Italië.  Met als doel, het redden en helpen van zoveel mogelijk honden/pups. Want “Every dog deserves a good home”

Wat doen wij

Stichting Paws Rescue Team zet zich in voor een beter leven voor zwerfhonden en pups uit het buitenland. Het doel van Stichting Paws Rescue Team is het redden en het verzorgen van adopties van zoveel mogelijk zwerfhonden en pups, welke vaak in zeer erbarmelijke omstandigheden worden gevonden. Verwaarloosd en gedumpt op straat, achtergelaten in vuilnisbakken of op afgelegen plekken. Pups vaak zonder moeder, slechts een paar dagen oud soms. Of zij worden bij onze rescuers achtergelaten, aan het hek gebonden of in een doos neergezet bij de poort of onder de auto. Voor deze honden proberen wij allemaal een veilig en goed thuis en familie te vinden in Nederland, waar zij kunnen leven in goede gezondheid en waar zij de liefde en verzorging krijgen die zij verdienen en nodig hebben. 

Waarom doen wij het

In heel veel landen, waaronder Italië, gaat men niet om met honden zoals wij in Nederland met onze huisdieren omgaan. Zij worden vaak mishandeld, vergiftigd, expres aangereden, verwond of gedood. Honden en pups worden zonder pardon op straat gezet en gedumpt. Omdat men ze tot last vinden, geen zin meer erin hebben of simpelweg geen geld genoeg hebben voor de verzorging van de honden. Ook laten veel mensen hun hond niet steriliseren of castreren. Hierdoor komt het vaak voor dat honden ongewenst zwanger raken en een nest met pups krijgen. Men wil dit niet of weet niet wat hier mee te doen. Vaak worden deze pups gedood of ergens gedumpt, al dan niet met moeder. Maar ook honden die al op straat leven krijgen vaak nestjes, omdat zij niet gesteriliseerd zijn, keer op keer weer, bij iedere loopsheid. De overheid doet hier heel weinig aan. Als samenwerkende stichtingen zijnde, proberen wij via lokale mensen in contact te komen met de overheid, om zo de problematiek van zwerfhonden te bespreken en hier oplossingen voor te vinden. Echter blijkt dit in praktijk heel moeilijk te zijn, omdat de overheid het geen belangrijk punt vindt en er geen tijd en geld in wil steken. Wij proberen alle honden te redden die wij kunnen. Zij worden opgevangen door onze rescuers en daar verzorgd en gesocialiseerd, zodat zij geschikt zijn voor adoptie in Nederland. Zij krijgen bij de rescuers alle benodigde medische verzorging, vaccinaties, eten en heel heel heel veel liefde. 

Hoe doen wij het

Wij staan als Stichting Paws Rescue Team in zeer nauw contact met onze rescuers in Italië. Bijna dagelijks is er contact over de honden en pups. De rescuers kijken naar het gedrag en karakter van de honden en wat voor thuis geschikt voor hun is. De ervaring leert dat bijna alle honden geplaatst kunnen worden. De ene wat makkelijker dan de andere en de ene hond heeft andere behoeftes dan de andere. Daarom voeren wij zeer nauwkeurige screenings uit bij onze adoptanten, op zoek naar de juiste hond en match voor zowel hond als adoptant. Bij ons gaat het belang van de hond te allen tijde voor. Iedere hond heeft aanpassingstijd nodig en de ene meer dan de ander. Veel honden zijn het leven in huis niet gewend, alles is nieuw en als zij in Nederland aankomen hebben zij een stressvolle en lange reis achter de rug. Wij geven daarom ook veel informatie aan onze (potentiële) adoptanten en begeleiden ze ook na aankomst van de honden. Onze vrijwilligers gaan regelmatig naar Italië. Dit zodat wij zelf ook de honden/pups zien die wij ter adoptie aanbieden en om de rescuers aldaar te ondersteunen. Hierdoor is er een goed beeld van hoe de honden en pups zijn.

Naast het plaatsen en het verzorgen van de adoptie van honden, ondersteunen wij ook onze rescuers. Dit kan zijn financieel, maar ook met spullen of materialen. Ook ter plekke helpen wij onze rescuers, met bouwen van kennels, schoonmaken of andere dagelijkse dingen. Maar ook het redden en vangen van honden ter plaatse. Dit gebeurt door de vrijwilligers die, in hun eigen tijd, daar naar toe gaan. Wij zamelen spullen in voor onze rescuers, die meegaan op de ritten naar Italië. Dit gaat om voer, dekens, manden, handdoeken, speeltjes, voerbakken, riemen, snacks, dekens en alles wat gebruikt kan worden. Deze zijn heel hard nodig en nooit genoeg, dus als u wat heeft, laat het ons weten! U maakt de honden in Italië er heel erg blij mee!

Transport

Voor het transport van de honden/pups werken wij nauw samen met een Italiaanse organisatie. Zij doen alleen maar transporten, vanuit Italië, om rescue honden naar de juiste bestemming te brengen. Zij hebben een eigen bus, welke helemaal is ingericht voor het vervoer van honden. In de bus zitten mooie ruime kennels ingebouwd, waar de honden comfortabel hun reis naar Nederland kunnen hebben. De bus wordt altijd door twee chauffeurs gereden, waarbij een chauffeur rijdt en de andere de honden continu verzorgd. De chauffeurs staan continu in contact met en hebben zicht op de honden. De bus is van alle gemakken voorzien, van extra airco en luchtventilatie in de zomer, tot aan extra isolatie en verwarming in de wintermaanden. Een betere en verzorgde manier van reizen voor de honden is er niet.

“Echte Italiaanse Designer honden/pups”

Alle honden die wij plaatsen en ter adoptie aanbieden, zijn straat/zwerfhonden/pups of honden die uit benarde situaties zijn gehaald. Vaak zijn van pups geen ouders bekend of soms hoogstens de moeder. 99% van alle honden zijn mixjes qua ras. Of zoals wij ze noemen “echte Italiaanse designer honden/pups”. Soms kunnen wij wel bepaalde rassen in ze zien, maar vaak ook niet. Onze hondjes worden niet gefokt en alleen maar gered. Wij werken dan ook niet samen met zogenaamde broodfokkers. Bent u op zoek naar een specifiek ras of mix van rassen, dan bent u bij ons aan het verkeerde adres en verwijzen wij u door naar erkende ras fokkers in Nederland. Pups zijn bij ons ook niet “op bestelling”. Maar als “Italiaanse Designer” heeft u altijd een unieke hond of pup en one of a kind dog!!!!

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!

E-mailen
Map