Every dog deserves a good home               
 

 Concetta

Vibo Valentia

Vibo Valentia is een provincie in het zuiden van Italië. Hier aan de kust en aan de blauwe zee, op een half uur van Vibo Valentia stad af, woont Concetta. Zij woont hier in een appartementje, samen met haar zoon. 

Op een paar minuten rijden van haar woning, staat “de fabriek”. Een oude leegstaande visverwerkingsfabriek, die zij van de eigenaar mag gebruiken voor de opvang van de honden. Het is immens groot, maar het is afgesloten en de honden kunnen niet weg. Het is een verre van ideale plek geen elektra en stromend water, dagelijks brengen vrijwilligers tonnen water, maar de honden zitten er veilig, zonder kans mishandeld of vergiftigd te worden. Zij hebben heerlijk de ruimte om los te rennen en spelen. Daardoor socialiseren zij snel met andere honden. Hier gaat Concetta 7 dagen in de week naartoe om de honden te verzorgen, eten te geven, schoon te maken en aandacht te geven. Alle honden zijn gek op haar en krijgen alle liefde en verzorging die zij nodig hebben. Keer op keer rijdt zij met haar kleine autootje naar de dierenarts voor alle vaccinaties en medische dingen die de honden en pups nodig hebben. Hoe is het begonnen

In 2015 vond Concetta bij toeval een nestje met pupjes, verlaten en zonder moeder. Zij heeft zich over deze pups ontfermd, verzorgd, eten gegeven, geknuffeld en medische hulp gegeven. Dat was het moment, waarop zij, zoals zij zelf altijd zegt, “the little crazy dog woman” werd. Gek is zij uiteraard niet, maar zij leeft helemaal voor “haar” honden en pups. De eerste tijd had zij nog geen plek voor opvang en bracht zij de honden iedere dag eten, overal waar ze zaten. Sinds ongeveer 2016 mag zij de honden opvangen in de fabriek. Maar nog steeds rijdt zij alle dorpen in de buurt af om honden te voeren, honden die zij niet kan vangen en op straat leven. Iedereen weet haar inmiddels te vinden, waardoor mensen uit de omgeving gevonden honden vaak naar haar toe brengen

De honden en pups zijn haar kindjes en zo verzorgd zij ze ook. Iedere hond en pup is speciaal voor haar. De ene nog meer dan de andere, maar allemaal krijgen ze haar volledige liefde en verzorging. Wanneer het nodig is, neemt zij pups of hondjes mee naar huis om ze te verzorgen. Pups van soms een paar dagen oud, die om de paar uur een fles moeten krijgen. Honden die extra medische verzorging nodig hebben. En heel soms eentje om ze gewoonweg te verwennen.

Alle honden en pups verzorgen is zwaar in haar eentje, met af en toe wat hulp. De fabriek is groot en er is geen elektriciteit of stromend water. Het is immens zwaar werk, zowel fysiek als mentaal, maar zij geeft nooit op. Pups en honden worden aan het hek gebonden, in dozen achtergelaten bij het hek of soms zelfs in haar auto gezet. Zij haalt ze verlaten van het strand, van industrieterreinen of langs de kant van de weg. Hoeveel honden zij ook heeft, er is altijd plek voor ze bij haar. In de loop der jaren heeft zij inmiddels honderden honden en pups gered en verzorgd.

Vriendschap en verwennerij

Naast haar liefde voor honden, heeft zij nog een liefde, namelijk koken en bakken. En dat kan ze. De vrijwilligers  worden ook altijd mega verwend door haar en haar lekkernijen die zij allemaal zelf en vers maakt. Je komt werkelijk niks tekort bij haar. Geen pizzeria kan op tegen Concetta haar eigen pizza’s en haar zogenaamde “Magic” die zij daarop op doet. Door de gedeelde liefde en passie voor de honden, is er inmiddels een hechte vriendschap ontstaan met Concetta. Ook Concetta en haar honden en pups worden geholpen waar het maar kan en iedere keer is zij weer dankbaar en verrast door alle gedoneerde spullen en voer. Waar helaas nooit genoeg van is.

Echt, Concetta is een vrouw met een hart van goud.“Every dog deserves a good home”

E-mailen
Map